به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، سازمان مديريت و برنامه ريزي در اين گزارش آورده است: بخش حمل و نقل يكي از مولفه هاي اساسي بخش زير بنايي كشور است كه توسعه آن، توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران را تسهيل مي كند.
در اين گزارش با اشاره به ميزان بالاي مصرف انرژي آمده است: در حال حاضر بخش حمل و نقل كشور نزديك به 30 درصد از كل مصرف انرژي و 95 درصد مصرف جهاني نفت را به خود اختصاص داده است.
به گزارش مهر، در اين گزارش تصريح شده است: همگام با بهره گيري فزاينده از اتومبيل ، سرمايه زيادي صرف احداث و رسيدگي به زير ساخت هاي جاده اي در كشورهاي مختلف جهان مي شود.
دراين گزارش با اشاره به اين كه متوسط رشد سالانه مصرف بنزين كشور 65/7 درصد است، آورده شده است: برهمين اساس، حمل و نقل بخش عمده اي از منابع انرژي كشور را مصرف مي كند.
سازمان مديريت و برنامه ريزي در ادامه اين گزارش به مشكلات ديگر بخش حمل و نقل كشور اشاره كرده و با تاكيد بر اين كه تامين زير ساخت هاي بخش حمل و نقل داراي فرآيندهاي طولاني و هزينه بالا است، تصريح كرده است:به موجب سند توسعه بخش حمل و نقل در برنامه چهارم توسعه طي سال هاي 1370 تا پايان 1381 به طور متوسط سهم فصل راه و ترابري حدود 15 درصد كل اعتبارات عمراني كشور را مصرف نموده است.
به گزارش مهر، در اين گزارش همچنين به ضايعات و تلفات حمل و نقل اشاره و تصريح شده است: براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سال 1382 در حوادث حمل و نقل برون شهري و دورن شهري در مجموع، 26 هزار و 888 نفر جان باختند.
بنابراين گزارش، همچنين براساس گزارش نيروي انتظامي علي رغم اقدامات ايمني و پيشگيرانه براي كاهش تصادفات در سال 1382 نسبت به سال قبل ميزان تصادفات دورن شهري 9 درصد و تصادفات برون شهري 20 درصد افزايش يافته است.
به گزارش مهر، سازمان مديرت و برنامه ريزي در اين گزارش كاهش تقاضاي سفر از طريق امكانات ارتباطي و بهره گيري از فناوري اطلاعات و ارتباطات در مديريت بخش حمل و نقل را راهكارهاي كاهش ضايعات و بهبود سيستم حمل و نقل اعلام كرده است.
نظر شما